Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar introduserer SD60 seildrevet taukutter

Yanmar introduserer SD60 seildrevet taukutter

YANMAR Marine International introduserer sin første taukutter, en sikkerhetsfunksjon som er enkel å installere, designet utelukkende for seilbåter utstyrt med YANMAR SD60 seildrev og faste to- eller trebladspropeller.

YANMAR SD60 Rope Cutter er egnet for både monoskrog og katamaraner, og er ideell for en rekke cruiseseilere, charterbåtoperatører og seilskoler, for å øke sikkerheten og redusere vedlikeholdskostnader og nedetid.

Det nye YANMAR-alternativet er et sirkelsagblad montert direkte på akselen bak propellen. Den snur seg med akselen for effektivt å stoppe tau, ugress, plast og fiskeliner fra å sette seg fast mellom kutteren og propellen, og fjerne faren nesten umiddelbart før lager eller andre mekaniske feil kan oppstå.

Tilgjengelig for OEM-er å tilby som et alternativ for deres nybyggede seilbåter eller som en reservedel tilgjengelig via YANMAR-nettverket.

Justin Hogen, produktsjef, YANMAR Marine International (YMI), sa: «Som bransjens første tauklippeløsning designet eksklusivt for SD60, gir YANMAR Rope Cutter en enkel og effektiv løsning som forhindrer behovet for ekstern intervensjon dersom propellen skulle bli kompromittert. Med en taukutter montert, fjernes tau, ugress og liner raskt, uten å stole på reaksjonen og erfaringen til skipperen og unngå at mannskapet må gå over bord for å fjerne sammenfiltringen manuelt.»

«Spørsmålet om yachtpropeller som fanger tau, nylonfiskesnøre, garn og andre plastfarer som flyter i vannet er et problem som seilere står overfor, noe som kan resultere i betydelig skade, kostbare reparasjonsregninger og frustrerende nedetid. Når propellen kommer i kontakt med avfall, kan den vikle seg rundt seildrevet/propellakselen som kan hindre at akselen roterer, og manøvrering vil bli umulig. Sammenfiltring vil skape turbulens og luftmotstand, som påvirker båtens hastighet og ytelse, og kan føre til at lagrene overopphetes eller skader tetningene.

Sail Drive Rope Cutter er et svært kostnadseffektivt og effektivt verktøy for å redusere skader og minimere ulempen med å fange opp rusk på enhver seilbåt utstyrt med SD60.

YANMAR SD60 Rope Cutter er tilgjengelig, og er den eneste løsningen godkjent for bruk med SD60 seildrevet.

SD60 er et YANMAR-designet og utviklet seildrev, tilgjengelig med to klokkehusstørrelser for kompatibilitet med motorene 3JH5E, 3JH40, 4JH5E, 4JH45, 4JH4-TE, 4JH57 og 4JH80.

YANMAR SD60 Rope Cutter er tilgjengelig nå gjennom YANMAR-forhandlernettverket.

E-nyheter

Registrer deg for å motta den siste informasjonen om nye produkter, tjenester og generelle oppdateringer.

Nettverk

YANMARS omfattende globale service- og delenettverk spenner over 130 land og over 2100 lokasjoner.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe og vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss med spørsmål, kommentarer og tilbakemeldinger.

Home Om YANMAR MARINE INTERNATIONAL Nyheter Yanmar introduserer SD60 seildrevet taukutter
Hopp rett ned til innholdet